Wetstuff

Wetstuff

2008-05-26

Vårregattan 25 maj

bild: LSS Vårregatta

Nu sitter jag här på min kammare och skall skriva något om helgens (dagens) vårregatta. Den arrangerades i vanlig ordning av LDSS på ett alldeles utomordentligt vis, vinden kan de ju inte bestämma över men resten hanterar de hur bra som helst. Vinden kom och vinden gick så seglingarna blev kanske lite mer chansartade än önskvärt. Men vad vad det som gick fel, egentligen? - Vi vann ju knappt över 1299 Björfäll och Kjell i 1335 som blev trea. (OBS han blev inte sist, det blev alla ni andra Folkbåtsseglare som inte var med.) Och det är just här det tråkiga är - var är alla andra? Visst det är mycket att fixa när våren är här och alla tar studenten mm men jag måste återkomma till vad vi drömmer om i november eller februari........ en dag som idag, det kan inte bli mycket bättre - sol, vind, glada gastar och en underbar båt.

Är det fel på almanackan? -Det är det iallfall inte hos Express och H-båt seglarna som lyckas ta sig tid.
Är det fel på gastarna? - Det är det iallfall inte bland Express och H-båts gastarna som alltid ställer upp.
Är det då fel på självaste FOLKBÅTEN? Denna klassiska skönhet med den absolut bästa sittbrunnen och enklaste riggen men svår att hitta den optimala farten med - Är den för långsam och tråkig? Nej, jag tror inte det ( vi seglade stundtals ganska jämnt med H-båtarna på kryssen).
Folkbåten är en utmaning att segla och kräver en varsam behandling för att uppnå maximal fart i varje läge. Folkbåten är dessutom en "gastvänlig" båt, bekväm och inte allt för många tampar att dra i, fråga 11-årige Victor som var med oss idag ( han hade det hur bra som helst). Så nu kan vi konstatera att det inte är svårare för en Folkbåtsseglare att boka upp sig i för att kappsegla en helgdag än vad det är för någon annan kappseglare. Det bör inte heller vara svårare att få tag i en Folkbåtsgast än att få tag i andra typer av gastar. Vi kan även konstatera att Folkbåten inte är tråkig att segla, tvärtom det är en utmaning att hålla fart i den gamla konstruktionen. Summan av kardemumman blir att det inte känns tillräckligt mycket om man inte varit med ( det skall kännas ungefär som när man kommer till jobbet på måndag morgon och är den ende som inte varit med på firmafesten i fredags). Så till alla er som inte var med - ni missade nåt!
Ta nu inte allt detta snacket som kritik, ta det som ett gott råd för ett bättre liv.
Hilsen
Pelle SWE 1359


  1. 1359 Pelle Fälth, Peter Källström, GKSS ... 3p 2+1
  2. 1299 Pär Björfjäll, Kerstin Björfjäll, LdSS ... 3p 1+2
  3. 1335 Kjell Johansson, Lennart Karlsson, Lss ... 6p 3+3

No JavaScript = No Comments