Wetstuff

Wetstuff

2008-07-08

Bilder och sånt från Utö

bild: SM på Utö ... 2008 foto: "Gilda"

Nu finns det bilder från årets SM på Utö, upplagda av "Gilda" på Folkbåtsforumet, forumet funkar la sådär som fotoalbum, men håll tillgodo ändå.

Update:2008-12-14
En berättelse "Folkbåts SM 2008" skriven av PAJ har upphittats hos Karlshamns Segelsällskap.
Från en ung funktionär kommer "SM i kappsegling - folkbåt 2008", ett perspektiv från insidan.

Från forumet kommer följande berättelse av "johedq"

Dra till Utö uppmanade Björn i trådens inledning. Det gjorde undertecknad tillsammans med ytterligare 3-4 "rockies", flertalet av oss i denna senare kategori dessutom i träbåt. Vi hamnade resultatmässigt naturligtvis i kön, annat var inte väntat. Men otroligt många lärdomar fick vi och kunskapen om den egna båten som vi skaffade oss under dessa fyra dagars seglingar med stundtals hård vind överskred med råge vad du inhämtar under månader av tursegling. Och den befarade ordväxlingen med kombatanterna runt omkring uteblev i stort, kanske för att man som nybörjare höll sig lite utanför trängseln vid bojarna. Slutsatsen är att det finns ingen anledning att inte hoppa på bara för att man kör en gammal träbåt och/eller har brist i banseglingens kunnande. Fajten i kön var minst lika spännande som den i täten. Och vid restaurangborden efteråt befanns alla ha samma handikapp.
Johan

Grattis säger vi till Lasse Köhler med besättning som nu kan lägga ett
SM guld i Folkbåt till den den redan digra samlingen SM titlar.

Grattis säger vi även till arrangörsklubben Haninge Jolleseglare, som nu är inofficiella svenska mästare i snabb resultatpublicering

Edit: 2009-11-19... De är även mästare på att snabbt slarva bort resultaten, men webbisen är givetvis förberedd på sådant och har sparat en kopia (pdf)

0 kommentarer: