Wetstuff

Wetstuff

2009-01-03

”Trimning - ifrån botten till toppen samt i vågor”

Hämtat från LSS- hemsida

Arrangeras av och för IF-seglare, men LSS-medlemmar är också välkomna.

INBJUDAN

VIF inleder året med en helkväll på Långedrags SS, tisdagen den 13/1 kl. 18.30, på temat

”Trimning - ifrån botten till toppen samt i vågor”

Missa inte detta tillfälle att starta uppladdningen för seglingssäsongen 2009, eller bara för att träffa likasinnade! Tala gärna om, att du kommer med ett mail till Claes-Henrik Möse chm@bostream.nu Tre föredragshållare, med varsitt intressanta tema, hälsas välkomna:

1. "Teknik i manöver"

Varför det är så viktigt med att ha rätt teknik när man slår, gippar, och rundar märken mm. och hur man skall tänka för att bli bättre? Tomas Hurtig, mycket framgångsrik kappseglare i IF och tidigare i bl.a. 470, kommer att berätta om detta.

2. ”En snabbkurs i strömningslära - eller: "Varför seglare borde gilla våtslippapper”

Varför är det viktigt att ha en slät botten på sin båt? Och hur ska den se ut?

Pelle Lindell kommer att berätta om detta alltid lika aktuella ämne. Pelle är till vardags skeppsforskare på SSPA, och på fritiden kappseglare i bl.a. 606 (SM-vinnare 2008!) och 2.4mR. Han är också ledamot i Svenska Seglarförbundets tekniska kommitté.

3. Teknik vid segling i vågor

SM 2009 för IF-båtar kommer att seglas utanför Träslövsläge. Där kan vi förvänta oss större vågor än annars, när vi seglar inomskärs. Anders Brunström, som har många års erfarenhet av kappsegling med IF, kommer att berätta hur man styr och seglar fort i vågor. Anders har seglat IF sedan 70-talet och vann bl.a SM 1979 i Marstrand.


Styrelsen i VIF

0 kommentarer: