Wetstuff

Wetstuff

2007-08-19

Tjörnrunt ... 2007

Perfekt folkbåtsväder ~ 10 m/s västlig vind, men varken vi eller någon annan folkbåt med vinnarkapacitet var med. Det här hade annars varit ett bra tillfälle att peta in några folkbåtar på topp 10 listan, något som inte hänt sedan 1998 då vi var fyra folkbåtar bland de elva första på totallistan. Vi får trösta oss med några hittills okända Tjörnrunt-bilder jag hittat på nätet ... nästa år kommer vi förhoppningsvis igen med en anständig uppslutning.


Webmaster själv (i båten), tror att det är år 2000.
Bilden kommer från Tjörnbilder.

Svenska folkbåtsförbundets ordförande Anders Olsen 2006, som inte bara seglar Tjörn Runt, han ägnar sig bland annat också åt Stolp-Ekeby Träbåtsrenovering, där folkbåt no:2 "JoJo" håller på att renoveras till originalskick. Bilden kommer från Photo Daylight.

Här är det numera ganska anrika vandringspriset för bästa Folkbåt, skänkt av Staffan Engberg, som i år går till Sven Lindqvist i SWE 374 Penerose från Södra Hjälmarens Båtklubb.
Nästa år behöver sockeln byggas på.

uppdaterat 2007-11-16

Här har vi den sedan länge utlovade filmen från årets Tjörn Runt. Det är Ottoson Pro Media som gjort den och den har gått ett par gånger på TV8. Ni känner väl igen kommentatorn.

Bäst är killen som ramlar i sjön och plockas upp av reportagebåten!

Vill gärna ha feedback på hur det funkar att spela upp den från Jaycut. Det är ett gäng sympatiska killar från KTH som har snott ihop en cool tjänst för att redigera video online. Träffade dem i går och lovade att hårdtesta.

Läs mer hos Blur "Tjörn Runt 2007 | The Movie"

0 kommentarer: