Wetstuff

Wetstuff

2009-12-22

SM och Finnkamp 2010 en förhandsinfo.

SFF SM 2010 kommer att hållas i Sandhamn 2 - 5. juli, med KSSS som arrangör.
Planeringen är i full gång - detta är vad som finns att informera om för närvarande: Basen för seglingarna blir som vanligt Lökholmen. Mellan Lökholmen och själva Sandhamn går passagerarfärjan "Baljan" täta turer. Krögaren Janne Gustavsson kommer att ha krog i Trollgården precis vid vår hamn på Lökholmen vilket borgar för en trevlig samlingspunkt för seglarna efter seglingarna.
Vårt SM är ett Internationellt SM, och själva SM-seglingarna blir 3 - 5. juli. Vi hoppas på talrikt deltagande från bl a Finland eftersom SM-et kombineras med den traditionella landskampen mot våra Finska Folkbåtsvänner.
Den 2.a juli är det planerat att bli Landskamp mot Finland, sannolikt i samband med Tuning Up-segling, men planerna för detta är ännu ej klara i detalj. Vårt SM är en del av KSSS´ "Sandhamn Race Week", som också kommer att innehålla bl a NepparSM. Det kan bli trevlig samvaro även med Nepparseglarna - en gemensam regattafest planeras t ex.
Exakt hur Lagseglingen mot Finland kommer att utformas är alltså ej helt klart än. Dock ska det vara lika många båtar i det svenska laget som våra finska seglare ställer upp med. Vi hoppas förståss att det kommer ett talrikt Finskt lag, som ger oss en tuff match både i lagseglingen och sedan på Int SM. Enväldig uttagningskommitté för det svenska laget är Lars-Gunnar Lindberg (ordförande i OFK, bästa svensk på SM och Guldpokalen 2009 mm, och självskriven i laget). Sannolikt kommer Finnkampen att arrangeras den 2/7 med "bäst av tre seglingar" som grundidé.
Var bor man i Sandhamn/Lökholmen? Detta är ej helt klart än, men flera möjligheter finns ju inne i Sandhamn. På Lökholmen råder i princip tältningsförbud, men för SM-seglare brukar man göra undantag, så tältning är en möjlighet. KSSS juniorstugor har diskuterats, men om dessa finns till förfogande är ej klart än. Tenderbåtar är ju också en möjlighet.
För att ytterligare puffa för arrangemanget kommer en sprillans ny fock från Next Sails att lottas ut. Alla deltagare får alltså automatiskt en lott oavsett placering. Dock måste man ha startat och gått i mål i minst en segling för att delta. Välkomna till SM och Finnkamp i Sandhamn 2010!
Mer info kommer senare!

Ostkustens Folkbåtsklubb

0 kommentarer: