Wetstuff

Wetstuff

2007-09-18

Tisdagssegling ... 2007 09 18

Ännu en fantastisk tisdagskväll, nordvästlig vind ~5 m/s, tät och intensiv kappsegling. Vi(1299) kom rejält fel i starten och trampade över, men vad gör det en sån här kväll.

Smaragderna tränger sig på.

Men de går lite fortare, så de försvinner snabbt.

Hellre en Smaragd på länsen än vid en rundning.

Folkbåten längst ut till vänster i bild, den som seglar bidevind, är den i Långedrag välkända SWE 243 "Tova" (i vart fall hette den så förr), som då det begav sig seglades av Mats Andersson, som nu befinner sig på Lanzarote med Ericsson Racing Team.

Nedanstående presentation av Mats & Helena är räddad till eftervärlden från en hastigt nedstängd blogg ... undrar vad man är rädd för?
Verkar dumt att inte ta vara på en sån resurs.

Kanon med egna kockar

Man behöver inte bry sig om något annat än att göra sitt jobb i Ericsson Racing Team, var man har sin plats, alla gör det som de är bäst på.

Ett exempel på detta är maten, frukost, lunch och middagar.

Varje dag utom på lördagar (då ävern kockarna är lediga) serveras det lunch på basen och middag uppe i en av villorna där Helena och Mats bor. Helena och Mats är våra kockar, rutinerade sådana som gör sitt fjärde Volvo Ocean Race. Mange Olsson påstår att detta är en gradering på hur korkade de är... Hmmm...

Deras dotter Tova, just fyllda 6 år är nu inne på sitt tredje varv runt jorden och sonen Villmer, 2år, inne på sitt andra, världsvana krabater med andra ord! För tillfället har Helena och Mats hjälp av Ullrika, en 19årig barnflicka.

Helena och Mats fixar lunch i köksinredd 40-fots container på basen

I mässen, något kontor och i verkstaden finns det kylskåp där Helena och mats ser till att det finns snacks och dryck. Snacksen består ofta av små skålar med fruktmix men det finns även bröd, smör ost mm. Allt för att man inte skall gå och vara hungrig mellan måltiderna.

Efter dagens sista serverade måltid, den gemensamma middagen i Helena och Mats hus så är det fritt fram att ta med det man vill ha till frukost kommade morgon, man behöver inte ens gå och handla!

Åter till seglingen

De har likadana segel och seglar lika fort, men det ser väldigt olika ut.

Det mörknar fort så här års.

  1. 1279 Malte & Cecilia Hermansson, LDSS
  2. 830 Göran Börjesson, Eive Hedlund, Pontus Forsberg, LDSS
  3. 1359 Pelle Fälth, Peter Källström, GKSS
  4. 1282 Håkan & Anders Nordmark, LDSS
  5. 1314 Jan Utbult, Gillis Wendt, Annika Gard, LDSS
  6. 1335 Kjell Johansson, LDSS
  7. 1299 Pär & Kerstin Björfjäll, LDSS OCS
  8. 243 Daniel Pagrotsky, GKSS DNF