Wetstuff

Wetstuff

2009-05-29

IE 8 ... en sån j*vla skit!

Så här tycker Microsofts senaste webbläsare att Folkbåtsförbundets hemsida skall se ut.
Kul, nu har vi tre versioner av IE som alla kräver olika "dirty tricks" för att fungera normalt.

Det är alltså strikt validerad (x)html med tillhörande stilmallar som den inte klarar av, något som alla andra webbläsare fixar galant, så använd hellre någon av de andra, t.ex Firefox, Chrome, Safari eller vad som helst förutom Internet Explorer, ty all världens webmastrar är jäkligt trötta på att lägga en massa extrajobb på det där IE-skräpet, och det känns ganska onödigt när alternativen är så bra att det inte finns någon som helst anledning att använd IE.

Update: efter omstart av webbläsaren verkar den fungera som den skall, så den kanske inte är helt värdelös när allt kommer omkring, men väldigt märkligt att den löjlade så sig vid första försöket, verkar lite buggigt.
"Mina webbsidor" är gjorda helt enligt standard så de skall fungera i alla läsare, även framtida, om inte så är det läsaren det är fel på, inte webbsidan, därför blev jag oerhört förvånad när IE8 som (till skillnad från sina föregångare) enligt MS skall följa gällande standard fullt ut, misslyckades så kapitalt... den är tydligen inte riktigt i nivå ännu.

Update #2: Jag hade kommit åt "kompatiblitetsknappen" vilket gjorde att det verkade som om allt var ok, men så var det inte, IE8 är tyvärr precis så kass som det först verkade.

2 kommentarer:

Martin sa...

Hej!
Om det funkar med ie7 kan man göra så att sidan ritas på samma sätt som ie7 i ie8. Genom att lägga in denna meta tag på sidan

meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" /

Det som är lite pinsamt är att www.microsoft.com visas på detta sätt. Så deras egen webbplats verkar inte ens klara att visas med ie8

Pär B sa...

Jag vet, men jag är inte säker på att jag har nån lust,
den metan är ju till för att fixa gamla sidor som inte fungerar i moderna webbläsare, i det här fallet är det precis tvärtom, IE8 som inte klarar av att visa en modern hemsida... den kan gott få skämmas en liten stund först.