Wetstuff

Wetstuff

2009-05-06

Nyt fra Folkebådcentralen!

www.folkboat.dk

Kære folkebådssejlere,

Den finansielle krise har ramt bådbranchen hårdt, og heller ikke Folkebådcentralen er gået ram forbi. Det har betydet at vi ikke længere kunne videreføre vort værft i Estland, men var nødt til at afskedige samtlige godt 20 medarbejdere og i marts blev værftet lukket helt ned.

Et nyt samarbejde med Pärnu Shipyard OÜ bliver nu indledt. Det er et helt nyt værft baseret på tysk kapital og firmaet har overtaget hele vor maskinpark samt vigtige nøglemedarbejdere, så det meste af vor know-how er bevaret. Pärnu Shipyard vil i fremtiden bygge såvel Folkebåden som Nordic Cruiser for os – hvis vi altså atter får brug for nye både.

For folkebådssejlerne betyder det desværre, at vort udvalg i tilbehør og reservedele bliver reduceret. Da vi ikke længere selv kan producere trædele, bliver det kun muligt at videreføre de artikler, der kan omsættes i rimelige mængder, og der må ind imellem påregnes lange leveringstider. Foreløbig har vi dog det meste på lager – såvel som både nye Folkebåde og Nordic Cruiser.

Som producent af træmaster og bomme har den stigende trend til aluminium selvfølgelig også ramt Folkebådcentralen. Det betyder at beslag vi hidtil kun har kunnet anskaffe i meget store serier vil udgå – eller blive væsentlig dyrere.

Vi håber naturligvis at markedssituationen snart normaliseres, men sejlere der eksempelvis endnu ikke har udskiftet røstjernene på ældre glasfiberbåde, eller måske trænger til udskiftning af strutstrammeren, nok skal overveje det i nærmeste fremtid. Hvis nogen går med planer om at renovere en ældre båd, er det sikkert en god ide at lægge vejen forbi Kerteminde og gøre en god handel af apteringsdele.

Vores Webshop skal vi forsøge at holde aktuel, og artikler der ikke længere findes på siden må betragtes som værende midlertidigt eller permanent udgået, så hold dig orienteret på siden. Det vil ofte være en mindre god ide at ringe til os, da vor kontortid nu også begrænses.

Vi ønsker alle folkebådssejlere en god sæson 2009!

Med venlig hilsen
Folkebådcentralen
Erik Andreasen


2010-04-09 "Flytning af Folkbåt - konceptet!"

Hej Svenska Folkbåtsförbundet og alle svenska folkbåtägare,
 
Jeg har som et begyndende generationsskifte, og for at sikre en kapitalstærk og yngre dynamisk fremtid for Folkebåden, afhændet alt hvad der har med Folkebåden at gøre. Køberen er de samme tyske investorer, som sidste år overtog mit produktionsapparat i Estland, hvor de driver værftet Polar Shipyard, der med adskillige af mine tidligere ansatte i Estland, har know-how og expertise til også fremover at bygge Folkebåde i høj kvalitet.
 
Her i Kerteminde fortsætter jeg med at sælge vor succesrige motorbåd Nordic Cruiser, og firmaet Folkebådcentralen har derfor taget navneforandring til Nordic Classics AS. Min nye personlige mailadresse er: ea@noridc-classics.dk.
 
Må jeg benytte lejligheden til at takke vore mange trofaste svenske kunder for et godt samarbejde gennem nu snart 35 år! Tilbehør kommer fremover fra Hamburg med foreløbig "kun" 19% moms,  så jeg håber, at I alle vil bakke op om den nye mr. folkboat, der er ansat til at forestå den fremtidige drift:
 
Erik Schneider (31) 
Süderstr. 77
D-20097 Hamburg
+49 171 7402639
 

Venlig hilsen
Erik Andreasen
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas de rider ut stormen och kan fortsätta att bygga båtar trots dåliga tider. Vore trist om Folkebådcentralen gick i putten efter så många år. Kanske dags att passa på att köpa på sig lite reservdelar man gått och skjutit på att införskaffa.

Pär B sa...

Följande information har nått Folkbåtsförbundet i december -09:

Folkebådcentralen, som så framgångsrikt drivits av Erik Andreassen i Kerteminde, Danmark, sedan 1976 har sålts till ny ägare i Tyskland. Erik har ju en tid velat pensionera sig, och det har rått viss ovisshet om Folkebådcentralens framtid. Sedan 1976 har man tillverkat över 1000 plastfolkbåtar, och det är påfallande vilken hög kvalite´och finish man lyckats få fram på båtarna. På senare år har ca 20 båtar per år producerats, men en kraftig minskning inträdde förra året i och med lågkonjunkturen.

Vi följer med intresse utvecklingen och önskar såväl Erik, som de nya tyska ägarna ett stort LYCKA TILL. Vi ser fram mot mer information av de nya ägarna under vintern och våren.