Wetstuff

Wetstuff

2010-05-03

Halmstads Segelsällskap 100-årsjubilerar med Folkbåtssegling!


Den sista helgen i juli celebrerar HSS 100 år med båtparad på Nissan och stor Jubileumsregatta på lördagen med tillhörande jättekalas. Vi förväntar oss 100 båtar på startlinjen och flera hundra som festar loss i vårt lövskrudade båthus på kvällen. Självklart har Folkbåten egen klass. Kolla in www.hss1910.nu

Samma helg arrangerar Halmstad Kommun den årliga Marinfestivalen så hamnen är full av segelfartyg, artister, utställningar och en massa folk. Staden och Nissan präglas totalt av arrangemanget. Mer info på www.destinationhalmstad.se

För oss folkbåtsseglare är det inte slut med detta. Som ett led i jubileumsfirandet arrangerar HSS Öppet Västsvenskt Distriktsmästerskap i Folkbåt påföljande helg , nämligen den 7 – 8 augusti. Två dagars segling på kryss/länsbanor med sex seglingar är inplanerade. Att som skåning, stockholmare eller var du än kommer ifrån få möjligheten att titulera sig distriktsmästare på Västkusten borde vara den ultimativa utmaningen. Kom och visa vad ni kan!

För de av er som planerar att delta i Guldpokalen i Skælskør 17 – 21 augusti ligger Halmstad geografiskt nästan utmed vägen och vad kan vara en bättre uppvärmning inför det stora slaget i Danmark.

Alla folkbåtar som deltar i Jubileumsregattan och/eller Distriktsmästerskapet ligger naturligtvis fritt under och mellan tävlingarna och för er som kommer per bil/trailer står vår sjösättningskran kostnadsfritt till förfogande. Självklart håller vi lokala seglare ett öga på era båtar om ni väljer att åka hem och vila mellan evenemangen.

Kolla fortlöpande HSS hemsida eller kontakta undertecknad på 0730723801.

Välkomna!

För Halmstad Folkbåtsflottilj
Svante Svensson
SWE 1307

0 kommentarer: